Arnhem
9 oktober 2023

De Dag van de Stad 2023

Met het concertgebouw Musis als thuis en uitvalsbasis bekijken we op maandag 9 oktober de stad Arnhem van dichtbij. Tijdens de zevende Dag van de Stad nodigt Arnhem jou onder andere uit om mee de wijk in te gaan. Want in de wijk wordt alles zichtbaar. De grote transitieopgaven van deze tijd, maar ook de energie en de inspiratie om die uitdagingen aan te pakken.

Thema: De stad van dichtbij
De opgaven in onze steden zijn divers en complex. Hoe vang je de klappen van de klimaatcrisis op? Hoe pak je de sociale ongelijkheid aan? Hoe kunnen we wonen haalbaar en betaalbaar houden voor alle inwoners? Kortom: hoe kunnen we jouw stad en ons land inrichten zodat we sterk en veerkrachtig om kunnen gaan met verschillende uitdagingen? We kijken op 9 oktober vooral naar wat er in de wijk speelt. Van vinexwijk tot kwetsbare wijk, alle stedelijke uitdagingen - van energietransitie tot eenzaamheid - spelen zich af op wijkniveau. We gaan de wijken in, om de stad van dichtbij te bekijken. En om in die wijken de energie en de inspiratie te vinden om die uitdagingen aan te pakken.

Zo blijf je op de hoogte
Volg ons op LinkedIn, Instagram en X (twitter) en hou deze website in de gaten voor updates.

Programma

Het thema ‘De stad van dichtbij’ vindt een plek in het programma. Je stelt naar eigen smaak en inzicht jouw ideale mix samen. We starten samen in Musis, waar je kiest voor een van de twee openingslezingen. Na de gezamenlijke opening kies je voor je eigen deelprogramma. Wil je de stad van dichtbij bekijken? Kies een excursie naar een Arnhemse wijk, waar je samen met experts en bewoners oplossingen bedenkt om de wijk leefbaarder en gezonder te maken. Je kunt Arnhem ook van dichtbij bekijken door op pad te gaan met bijzondere gidsen, zoals een architectuurhistoricus, een boswachter en Arnhems grootste fan. In Musis vind je kritische denkers, theatermakers en verhalenvertellers. Of luister naar Last lectures, verhalen van betrokken Arnhemmers of naar de talkshows waar wijken en City Deals aan bod komen. Of denk actief mee bij een van de Ontwerpateliers waar Arnhem een creatief tintje aan geeft.
Je vindt alle onderdelen terug in onderstaand blokkenschema.

Ontmoeting en uitwisseling
Tussendoor lunchen we gezamenlijk in Musis om 12.15. Als je meegaat de wijk in of meedoet aan een Ontwerpatelier dan krijg je lunch mee. Om 16.00 uur is iedereen welkom in Musis in de Muzenzaal. We sluiten af met een pub quiz, speciaal voor deze Dag van de Stad ontwikkeld en gepresenteerd door de makers van de Grote Podcastlas. Daarna start de borrel en de band. 

 

Blokkenschema

Sprekers

Nacht van de Stad

Heb jij niet genoeg aan een dag? Kom dan alvast in de stemming tijdens de Nacht van de Stad, zondagavond 8 oktober in Arnhem. We starten op het Stadhuis en zullen in het donker uiteen gaan, dwalend door de helder verlichte stad of het donkere bos, of misschien wel varend over de Rijn. We eindigen samen in Villa Sonsbeek voor een pubquiz speciaal gemaakt en gepresenteerd door de mannen van De Grote Podcastlas.

Programma

18.30 uur Ontvangst in het Stadhuis
19.00 uur Gezamenlijke startborrel
19.30 uur Vertrek excursies
22.15 uur Inloop in Villa Sonsbeek
22.45 uur De Grote Podcastlas Pubquiz
23.30 uur Borrelen tot de laatste ronde
0.00 uur Einde programma

Blijf met een gerust hart tot het einde: vanaf 23:15 rijden er pendelbusjes naar Arnhem Centraal.

Gaststad Arnhem

Arnhem is met ruim 160.000 inwoners de twaalfde stad van Nederland. Een levendige stad, met veel aandacht voor een prettige leefomgeving met behoud van de natuur. Arnhem staat net als andere steden in Nederland voor veel uitdagingen. Zoals zorgen voor voldoende goede en betaalbare woningen en kansen creëren voor mensen die het moeilijk hebben.

Praktische info

Datum
De Dag van de Stad 2023 vindt plaats op maandag 9 oktober.

Locatie
We zijn dit jaar te gast in het Musis Arnhem. Adres: Velperbinnensingel 15, Arnhem. 

Kijk op de website van het Musis voor een routeplanner met het OV, en een overzicht van parkeergelegenheden in de buurt van het Musis. Parkeerkosten worden door de organisatie niet vergoed. 

Aanmelden
Aanmelden voor de Dag van de Stad is uitsluitend mogelijk via het inschrijfformulier op deze website. Je ontvangt per mail een bevestiging van je inschrijving. Een week voorafgaand aan het congres ontvang je een definitieve bevestiging met praktische informatie.

Hotelovernachting
Wil je lekker blijven slapen na de Nacht van de Stad? En uitgerust aan de Dag van de Stad beginnen? Boek een hotelovernachting in Arnhem. Bekijk het overzicht met overnachtingsmogelijkheden in (de buurt van) Arnhem. 

Kosten & annulering
Deelname aan de Dag van de Stad is gratis. Ben je verhinderd? Meld je dan af of meld een vervangende collega aan door middel van de link die je ontvangt in de automatische bevestigingsmail na inschrijving. Vanwege de bestellingen en kosten voor de catering en organisatie vernemen wij de afmelding graag op tijd. 

Privacy
De verstrekte persoonlijke gegevens worden door ons niet gedeeld met derden zonder toestemming, tenzij expliciet anders kenbaar wordt gemaakt of indien dit bij wet is vereist of door de justitiële autoriteiten wordt verlangd.

  • VNG Connect is verwerker van jouw gegevens in eigen beheer of in opdracht van een andere organisatie. We gaan verantwoordelijk om met de privacy van gegevens.
  • Voor elke bijeenkomst worden cookies bewaard via de website van de betreffende bijeenkomst en via het registratiesysteem dat wordt gebruikt. Cookies gebruiken wij voor functionele en analytische doeleinden.
  • Jouw gegevens worden gebruikt om je te informeren voor de bijeenkomst(en) waarvoor je je hebt aangemeld.
  • Indien je ons toestemming hebt gegeven ook over andere bijeenkomsten geïnformeerd te worden, dan gebruiken wij jouw gegevens ook voor toekomstige mailingen.
  • Je kunt zich te allen tijde afmelden onder elk bericht dat je van ons ontvangt.
  • Heb je vragen over jouw privacy, mail ons dan via privacycs@vng.nl. Je ontvangt dan binnen vier weken een reactie van ons.
  • Voor onze boekingsvoorwaarden en de privacyverklaring verwijzen we je naar onze corporate website: www.vngconnect.nl

Contact
De logistieke organisatie van de Dag van de Stad is in handen van organisatiebureau VNG Connect. Wil je meer informatie over jouw deelname Dag van de Stad of heb je een vraag of opmerking? Mail dan naar info@dedagvandestad.nl.

Wil jij op de hoogte blijven? Volg de Dag van de Stad op:

Organisatie

De Dag van de Stad is een initiatief van Agenda Stad in samenwerking met de G4 en G40, de VNG, het Rijk, Platform31, het Netwerk Kennissteden Nederland, Provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.

Fotografie: Marco Derksen