Den Haag, maandag 28 oktober 2019

Wie durft!?

De stad lééft en staat prominent op de agenda. Ook bij jou? Kom dan naar de Dag van de Stad 2019 in Den Haag. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen alle stedelijke professionals samen voor inspiratie en kennisuitwisseling voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige én leefbare steden.

Onder de titel 'Wie durft?!' geven we het podium aan moedige ondernemers, architecten, theatermakers, wetenschappers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, actieve inwoners én bestuurders. Wat al deze mensen bindt is hun lef, cojones en bravoure. De Dag van de Stad biedt een warm welkom aan stedelijke visionairs die verder durven kijken dan hun neus lang is. Aan mensen die vastgeroeste denkpatronen loswrikken, met een boog om ingesleten olifantenpaden heenlopen en juist nieuwe routes uitstippelen. Het tonen van lef is ook durven staan voor jezelf in moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld als je wordt bedreigd, geïntimideerd of bespot. Hoe blijf je dan koersvast als professional én als mens?

Twijfel je nog of je wil deelnemen aan dit prachtige evenement? Laat wethouder Robert van Asten van Den Haag je overtuigen in deze video:

Programma

Tijdens de Dag van de Stad stel je zelf je eigen programma samen. Luister naar de last lectures van nationale en internationale topsprekers, ga mee op Stadssafari om baanbrekende stedelijke ontwikkelingen met eigen ogen te zien. Of neem deel aan inhoudelijke sessies waar we -verpakt in uitdagende en interactieve werkvormen-  steeds op zoek gaan naar slimme oplossingen die meerdere thema’s omarmen.

Het programma van de Dag van de Stad:

09.00 - 10.00 uur Ontvangst deelnemers in het World Forum
10.00 - 10.30 uur Opening Dag van de Stad door Robert van Asten, wethouder Mobiliteit in Den Haag
10.30 uur Start inhoudelijk programma Dag van de Stad
10.30 - 12.30 uur Stadssafari’s I
12.00 - 13.30 uur Lunch
12.45 - 13.30 uur Lunchlezing door Ruben Terlou
13.30 - 15.30 uur Stadsafari's II
16.00 - 16.30 uur Plenaire afsluiting door Pauline Krikke, burgemeester Den Haag en Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
16.30 - 17.30 uur Netwerkborrel

 

Last lectures

Ook dit jaar verwelkomen we weer toonaangevende nationale én internationale sprekers op de Dag van de Stad 2019. Als ze de wereld nog een keer mogen toespreken, wat geven ze dan mee? We kregen al toezeggingen voor deze last lectures:

Sprekers

Daan Roovers
Desirée Uitzetter
Frank Paauw
Ilja Leonard Pfeijffer
Jos Wienen
Pauline Meurs
Ruben Terlou
Stefano Boeri
Winy Maas

Opening door

Afsluiting door

Bestuurdersprogramma

Speciaal voor bestuurders organiseren we ook dit jaar weer thematische bestuurderslunches. Samen met experts gaan zij in gesprek over de meest actuele opgaven waar de stad voor staat.

Met bijdragen van: Ben van Berkel (architect), Carolien Gehrels (directeur Big Urban Clients programma Arcadis), Carsten Herstel (directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij SZW), Chris Kuijpers (directeur-generaal bij BZK), Ellen Lastdrager (managing director Traffic & Transport TNO), Jan van Zanen (burgemeester Utrecht), Maarten Hajer (hoogleraar Urban Futures aan de Universiteit van Utrecht), Maarten Schurink (secretaris-generaal bij BZK), Marijke van Hees (voorzitter van de landelijke Retailagenda), Marja van Bijsterveldt (burgemeester Delft), Martin van Rijn (politicus, bestuurder), Paul Depla (burgemeester Breda), Pieter Hilhorst (politicus, politicoloog en publicist), Robert van Asten (wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie gemeente Den Haag), experts van Rebel Group en meer!

Deze bestuurderslunches zijn besloten en op uitnodiging. Bent u bestuurder en bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met postbus.dagvandestad@minbzk.nl.

Locatie

De Dag van de Stad is dit jaar te gast in het World Forum in Den Haag, een groot congrescentrum gelegen tussen stad en strand.

Adres: Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag.
World Forum beschikt over een ruime, eigen parkeergarage. Hier geldt betaald parkeren.

Openbaar Vervoer
Komt u met het openbaar vervoer? De organisatie zet pendelbussen in tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf de NS stations Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor naar  het World Forum.

Vanaf 16.00 uur rijden de pendelbussen weer terug vanaf het World Forum naar de stations.

Buiten deze tijden kunt u gebruikmaken van regulier openbaar vervoer.

Vanaf Den Haag Centraal Station (CS)
Tramlijn 16 richting Statenkwartier, uitstappen bij halte Statenplein. Vanaf halte Statenplein is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar het World Forum.

Vanaf Den Haag Hollands Spoor (HS)
Tramlijn 1 richting Scheveningen Noord, uitstappen bij halte World Forum. Vanaf halte World Forum is het nog ongeveer 5 minuten lopen.

Contact

Wil je meer inhoudelijke informatie over de Dag van de Stad of heb je een vraag of opmerking? Mail dan naar info@dedagvandestad.nl.

Wil je zelf collega’s, stedelijke professionals of actieve inwoners uitnodigen voor de Dag van de Stad? Of wil je ook aandacht vragen voor bepaalde onderwerpen die aan bod komen? Voor communicatie over de Dag van de Stad kun je gebruik maken van het materiaal uit deze toolkit.

Download hier de Toolkit.

Organisatie


Partner

Organisatie

Terugblik 2018

Ruim 1800 stedelijke professionals, actieve inwoners, wetenschappers, bedrijven en maatschappelijke organisaties kwamen op maandag 28 oktober 2018 op de Wagenwerkplaats in Amersfoort samen. Onderwerp van gesprek: de stad in balans. Hoe zorgen we voor een goed evenwicht tussen uiteenlopende belangen in onze groeiende steden en stedelijke regio’s? Tussen bezoekers en bewoners? Tussen steen en groen?

Verslag Agenda Stad
Werk samen, neem risico en stel de mens centraal

Compilatiefilm

Fotoverslagen

Bekijk fotoverslag 1

Bekijk fotoverslag 2